Den fylligaste packlistan inför vintern du kan hitta!

Planerar du inför vinterns tur och behöver tips och idéer om packning?
Kul att du är igång och har planer! Turskidåkning nedanför topparna eller en toppbestigning av Kebnekaise bjuder bägge två på storslagna vyer och fantastisk skidåkning, i Sveriges häftigaste och högsta fjällmassiv.

Här är det samlat en hel del idéer om packning vintertid. Här har du en packlista som kanske är den fylligaste på nätet. Över två sidor tar den upp både utrustning för turskidåkning, toppbestigning, tältning och för att bo i fjällstuga.

Vintern är en härlig tid för skidåkning och toppturer på fjället. Men årstiden ställer också högre krav på bland annat utrustningen. Bra kläder är alltid viktigt på fjället, oavsett årstid, men under vintern kan du behöva lite extra. Du kanske behöver ett par skidor; eller så hyr du. Viss fjällsäkerhetsutrustning tillkommer och blir viktigare under vintern.

Den totala packningens vikt är givetvis viktig att kontrollera och att hålla koll på. Det är lätt att packa för mycket. Du vet säkert hur det är; ryggsäcken tenderar alltid att bli full.
Överväg varje klädesplagg, ombyte och utrustningsdetalj noga. En allt för tung ryggsäck kommer inte bidra till att ditt äventyr blir bättre.

Precis här nedanför har du möjlighet att få packlistan skickad till dig!

Vill du få tips och idéer inför vintern? Läs mer: 10 tips för dig som ska till fjällen i vinter!

Packlistan inför vintern – 2024

Lite mer om packlistan

Packlistan följer samma mönster och struktur som listan för sommarturer; den listan hittar du här..
Listan är såklart vinter-specifik, med ett antal extra prylar, med säkerhetsutrustning och med klädesplagg som alla kan vara bra att överväga.

Listan behöver anpassas, alla gånger. Den behöver eventuellt kompletteras beroende på typ av tur, längd, väder, vid övernattning ute eller inne och beroende på hur många personer ni är i sällskapet. Det kan innebära att vissa prylar lämnas hemma, vissa detaljer kan delas upp mellan flera personer.

Det beskrivs inte i packlistan hur specifika delar hör samman eller hur de används. Detta är något du till del kan läsa här på sidan, på andra sidor, i böcker, genom att fråga bekanta eller genom att gå en kurs.

För klättring, Via Ferrata och glaciärturer tillkommer specifik utrustning som inte nämns i packlistan. Hör av dig om du behöver stöd 🙂

Med denna information önskar vi all lycka med packningen i vinter!

Behöver du hjälp och anpassning finns kontaktformulär här..